• Blog Stats

    • 20.804 hits

Werken in Noorwegen

Als u wil werken of werk zoekt in Noorwegen hou dan met het volgende rekening.

– bijna alle starters contracten zijn van bepaalde duur , veel kinderen werken in Noorwegen deze jongeren van 15 jaar worden vooral tewerkgesteld in grootwarenhuizen en ander laagdrempelig werk . Zij hebben ook een heel laag loon dus de werkgevers vinden deze groep dan ook heel erg aantrekelijk.

– veel werkgevers zelfs de meeste werken via uitzendbureau’s om de meer geschoolde arbeiders aan te werven daar werken ze dan met een 3 maanden contract wat tot 2 a 3 jaar verlengd kan worden.

– wat wel goed is is dat je in Noorwegen kosteloos een eenmansbedrijf kan oprichten , dit houd in dat je dezelfde voordelen geniet als een werknemer , maar dan moet je zaak wel rendabel zijn en er is heel veel concurentie uit de oostbloklanden Rusland , Litouwen en polen . De Noren houden van moderne slavernij en betalen het liefst zo weinig mogelijk aan kwaliteit hechten ze weinig belang. Noorwegen heeft dan ook de grens met Rusland geopend om deze goedkope werkkrachten te kunnen gebruiken er is dan ook heel veel zwartwerk in Noorwegen en het wordt bijna niet gecontroleerd.

– De enige goede sector is de geneeskunde als verple(ger)(ster) of dokter enz… zal je het er wreed goed hebben maar moest ik zulk een diploma hebben ken ik wel betere landen waar het wat meer multicultureel is . Als je geen lange blonde noor met blauwe ogen bent zul je altijd vanachter op de lijst staan of in de onderste schuif liggen.

-Ook is het loon er erg aantrekelijk wanneer je een  gelukkige bent die een vast contract heeft gevonden , je verdient er een 30 procent meer dan in Belgie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: