• Blog Stats

    • 20.804 hits

Negatieve ervaringen Noorwegen

Pas op als u wenst te emigreren hieronder een opsomming van al onze onaangename verassingen die zogezegd geen probleem waren.

– internet is niet mogelijk met een D – nummer .( een D- nummer is een voorlopig persoonsnummer en je hebt dit voor 6 maanden en dit wordt telkens verlengd tot je in aanmerking komt voor het P- nummer je komt in aanmerking wanneer je een contract van onbepaalde duur hebt wat bijna onmogelijk is als buitenlander ).

– televisie is niet mogelijk zelfs geen schotelantenne.

– een auto met noorse nummerplaat is niet mogelijk of er moet iemand borg staan.

– vaste telefoon is niet mogelijk.

– je inschrijven als werkzoekende is niet mogelijk.

– een bankkaart is niet mogelijk alleen een rekeningnummer openen.

– met een d-nummer ben je eigenlijk niet meer dan een dummy!!!

-kindergeld krijg je niet zolang je een D- nummer hebt.

– je kinderen naar de opvang sturen kan normaal ook niet maar op sommige plaatsen doen ze het wel maar is je kind niet verzekerd!!

– ook een ziekteverzekering zoals bij ons van de overheid kan nog niet met het D-nummer dus je kan best een prive verzekering afsluiten voor deze periode of zorgen dat uw eurocross in orde is (eurocross is de reisverzekering van uw mutualiteit).

– laat uzelf ook niet wijsmaken dat energie er goedkoper is , dit is wel degelijk duurder dan in de benelux al kan je wel besparen door zelf ongekapt hout te kopen. Koop het niet klaargemaakt!!! DIT IS ONBETAALBAAR DUUR

Ons was dus beloofd dat al dit wel mogelijk was en dat dit probleemloos in orde gebracht zou worden vertrouw dus nooit de projectleiders en zoek alles zelf eerst uit voor je de stap onderneemt om te emigreren.

Ook het contract van onbepaalde duur , dit is iets wat je in Noorwegen bijna nooit kan krijgen of je moet in de medische sector aan het werk kunnen . Ook als zelfstandige moet je een hele tijd wachten voor je dit kan krijgen je zal eerst moeten aantonen dat je genoeg verdient hebt na een jaar +- een 250.000 nok is ongeveer 30.000€ .

Om een kort besluit te maken raad ik u aan eerst een aantal keer de plaats te bezoeken ,te zorgen voor een vast contract voordat u verhuisd en zeker de projectleiders niet te vertrouwen .Ga ook eens praten met het NAV (is hetzelfde als de vlaamse VDAB)daar kom je veel teweten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: